Configuratie Windows

Indien dit de eerste keer is dat u OpenVPN installeert dan zal de volledige configuratie automatisch worden ingeregeld.

Ook indien u OpenVPN al geïnstalleerd heeft dan kunt u de setup draaien om slechts de nieuwe onderdelen te installeren inclusief de configuratie van onze service.

Indien u het handmatig wilt installeren dan kan dat middels onderstaande handleiding.

 

Handmatige installatie

U ontvangt van ons de bovenstaande drie bestanden. Deze dient u in uw OpenVPN config-map te plaatsen. Verzeker u ervan de bestandsnamen van de config en keys niet te wijzigen, dan zal de werking onzeker zijn. Plaats de drie bestanden in de primaire map ( C:\Program Files\OpenVPN\config\ ) om deze voor alle gebruikers op het systeem beschikbaar te maken, of in uw persoonlijke map ( C:\Users\*username*\OpenVPN\config\ ) zodat alleen u deze verbinding kunt gebruiken. Andere Windows-gebruikers zien deze verbinding dan niet in hun OpenVPN client.

Na het plaatsen van de drie bestanden in één van voornoemde mappen dient u de ‘OpenVPN GUI‘ op te starten. Er verschijnt dan een icoon rechtsonderin uw startbalk. Door met de rechtermuisknop daarop te klikken zult u kunnen kiezen voor ‘Connect’ om met de service te verbinden. In ditzelfde menu kunt u kiezen voor ‘Settings’ en daarin kunt u ervoor kiezen de VPN standaard laten op te starten bij het opstarten van de computer, en meer interessante instellingen.

Bekijk ook het filmpje op de homepage als demo van de volledige set van handelingen om te verbinden.